بازاریابی 360 درجه چیه و چرا باید جدیش بگیریم؟ – آکادمی تبلیغات

دسته بندی :


اگر تازه کسب و کاری رو راه اندازی کردید و نیاز به جلب مشتری دارید، این پست برای شماست. با ما همراه باشید تا یکی از کلیدی ترین و موثر ترین راه های بازاریابی مدرن یعنی بازار یابی سیصدوشصت درجه رو بهتون معرفی کنیم.

بازاریابی 360 درجه، نوعی کمپین تبلیغاتیه که توسط یک بیزنس طراحی میشه. کارش یه جورایی از اسمش پیداست. هدف این کمپین جلب توجه مخاطب به صورت همه جانبه و تعداد حداکثر مخاطب و مشتری در انواع پلتفرم ها به صورت آنلاین و آفلاینه. 

چجوری؟

به خوندن ادامه بدید تا بگم.

روش های بازراریابی 360 درجه

اینستاگرام

 

برای مثال یکی از رایج ترین ابزار هایی که در بازاریابی بازاریابی سیصدوشصت درجه استفاده میشه. چه کوچک یا بزرگ و چه مشتری یا کارفرما، همگی باهاش سر و کار داریم و اون اینستاگرامه. کسب و کاری که دنبال جذب مشتری و بازاریابیه، توی این پلتفرم به کمک ابزار هاش برای انتقال پیامش تلاش میکنه. مثل استوری و پست هایی با جلوه های بصری جذاب. اما، چیزی که گفته شد، خیلی ساده شده ست. ممکنه بر اساس خلاقیت افراد استراتژی ها با هم تفاوت داشته باشه.

وبسایت

 

داشتن وبسایت هم یکی از ابزار های مهمیه که توی جذب تقاضا برای کسب و کارها خیلی مهمه. طراحی وبسایت خوش ساخت که طراحی کاربری آسون و محیط جذابی داشته باشه، مثل این میمونه که برای کسب و کار خودتون یه شناسنامه داشته باشین. چون بلا استثنا همه از طریق وبسایت، بیزنس شما رو اعتبار سنجی می کنن. هر وبسایتی هم برای بهینه شدن و در نتیجه دیدن شدن در جستجوی کاربران نیاز به سئو داره؛ پس سئو رو هم در بازاریابی جدی بگیرید.

تبلیغات نتیجه گرا

تبلیغات چاپی

 

در کنار تبلیغاتی که در پلتفرم های آنلاین انجام میشه، بیزنس های بزرگ از بیلبورد، پوستر، بروشور و… برای بازاریابی 360 درجه استفاده می کنند. تمام تبلیغاتی که در سطح شهر خودتون می بینید تنها گوشه ای از تبلیغاتیه که برند ها و شرکت ها برای بازاریابی انجام میدن. حتی تبلیغاتی که روی اتوبوس ها و وسایل نقلی عمومی می بینید هم جز ابزارهای تبلیغاتی هستش.

تقویت روابط عمومی با مشتریان

 

همیشه یادتون باشه ارتباطی که شما با مشتریانتون دارید یک رابطه دو طرفه است. مطمئن بشید در کمپین های تبلیغاتی تون مقدار تعامل لازم رو با مخاطبین دارید و اون ها رو هم به روش های خودتون طوری که به نفع کمپین تموم بشه، مشارکت بدید. همچنین، راه های ارتباط مشتری با خودتون رو طوری تنظیم کنید که بشه بهش راحت دسترسی داشت و پاسخگویی سریع انجام بشه.

یکی از راه هایی که می تونید به مشتریانتون به ارتباط آسون با شما دسترسی بدید واتساپ بیزنس هستش. برای کار با این اپلیکیشن رو لینک آبی کلیک کنید.

هدف گذاری پلتفرم مناسب برای تبلیغات در کمپین

 

اما همش این نیست. طراحی چنین کمپینی نیاز به هدف گذاری دقیق داره. هدف گذاری که پیغام شما رو از راه های درست تری به دست مشتری برسونه. راه حل این موضوع هم بررسی رفتار مشتری هاست. شما اول باید بتونید تشخیص بدید و پیش بینی کنید که محصولی که می خواهید ارائه بدید، کجا و تو کدوم پلتفرم تقاضای بیشتری داره و بهتر دیده میشه. مثلا اگر لوازم آرایشی بهداشتی دارید، اینستاگرام پر از بیوتی بلاگرهاییه که چنین محصولاتی رو برای شما تست می کنن و به دنبال کننده های صفحه شون معرفیش می کنن و در نتیجه، جذب خریدار انجام میشه. 

شناسایی بستر مخاطب و مشتری مناسب برند شما، نقش کلیدی در شخصی سازی پیغامی که برای مشتری دارید ایفا می کنه. به این ترتیب با این کار، شما به گسترش بستر تقاضاتون کمک می کنید. همچنین، طبق داده ها با بازاریابی 360 درجه، شما به صورت هوشمندانه برای تبلیغات هزینه متحمل می شید. در نتیجه؛ کارآمد بودن کمپین تبلیغاتی تضمین میشه.

تنظیم نقشه راه

 

یکی از نکاتی که زیر مجموعه هدف گذاری محسوب میشه، برنامه ریزی فازهای مختلف کمپین هستش. اول از همه شما باید یک خلاصه و یا طرح کلی از برنامه ها و فاز های مختلفی که قصد دارید در کمپین خودتون اجرا کنید داشته باشید. تنظیم این نقشه کلی باعث میشه شما از برنامه خارج نشید. بعد هم باید هدف کسب و کارتون، دیدگاه ها و ارزش هایی که براتون مهمه رو شفاف سازی کنید.

فراموش نکنید که افراد و کسب و کار هایی دور و بر شما هستن که رقیب شما محسوب میشن و شما حتما باید عملکرد اونا رو هم آنالیز کنید. جدا از نقشه کلی که اول از همه مشخص کردید، بعد باید جزئیات اهداف بازاریابی هم مشخص کنید. بعد از اهداف، نوبت اینه که تصمیم بگیرید با چه استراتژی اهدافتون رو عملی کنید که موفقیت آمیز باشه. و در آخر که همه موارد پیشین مشخص شد، شما نیاز به یک منبع مالی برای تبلیغات دارید، پس باید بودجه تون رو دقیق تنظیم کنید تا از خرج های اضافه جلوگیری بشه.


تبلیغات هدف گرا

چرا بازاریابی سیصدوشصت درجه؟

 

مواردی که کسب و کار ها ممکنه در اون ها از بازاریابی 360 درجه استفاده کنن به صورت تیتروار به این شکل هستش:

 

• تغییر جایگاه و یا مشخص کردن جایگاه برند در ذهن مخاطب و بازار

• اصلاح جایگاه محصولی که عملکرد ضعیفی داشته

• آنالیز رفتار مشتریان و جمع آوری داده

• ارائه تجربه خرید شخصی سازی شده بر اساس سلایق و علایق آن ها

• معرفی محصولات جدید

• برند سازی مجدد

در آخر نتیجه می گیریم که یک کمپین بازاریابی موفق به صورت هوشمندانه و برنامه ریزی شده، از تمام ابزار های موجود نهایت استفاده بهینه رو برای اثربخشی بهتر به کار می گیره. عملکرد رقبا و مشتریان و مخاطبان رو بررسی می کنه و داده های مربوط بهش رو جمع آوری می کنه تا در مسیر برنامه ریزی هدفمند کمپین خودش پیش بره. در ضمن به یک ابزار اکتفا نمی کنه و تک بعدی پیش نمی ره و از میزان خلاقیت به جا و نیروی متخصص بازاریاب هم برای پیش بردن نقشه اش کمک می گیره.

 



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *