تاثیر روانشناسی رنگ بر تبلیغات محیطی – آکادمی تبلیغات
مقدمه اصول روانشناسی رنگ ها:
سلام و درود به همه دوستانی که علاقه مند به مقالات ما هستند و مقالات مربوط به تبلیغات محیطی را در وبلاگ سایت تبلیغات ادنل دنبال می کنند.
در این مقاله می خواهیم به نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی بپردازیم ؛ برای اینکه تبلیغات ما موثر تر واقع شود طراحی اصولی بنر تبلیغاتی بسیار مهم است در طراحی بنر های تبلیغاتی آیتم های زیادی دخیل هستند که هر یک در مقالات جداگانه به آن ها پرداخته شده است ، یکی از این پارامتر ها ؛ رنگ و ترکیب رنگ بنر است. در ادامه به اهمیت موضوع نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی می پردازیم.
ارتباط بین ذهن ناخودآگاه و رنگ ها :
به گفته روانشناسان بخش اعظمی از ذهن را بخش ناخود آگاه تشکیل می دهد در بخش ناخودآگاه ذهن ، اطلاعات و تجربیات مفیدی قرار دارد که به صورت یک پیشفرض عمل کرده و بسیاری از اعمال انسان را کنترل می کند.
این ناخود آگاه انباشتی از تجربیات کودکی تا بزرگ سالی ، برداشت از محیط پیرامونی ، فرهنگی که در آن زندگی می کنیم و یک میراث ژنتیکی است که نسل به نسل به ما منتقل گشته است .
رنگ ها برای اکثر افراد دارای معانی نسبتا مشترکی هستند که برگرفته از بخش نا خودآگاه ذهن است به همین دلیل هر رنگی برای ما تداعی گر مفهومی خاص است ، سال هاست که برند های معتبر بر اساس روان شناسی رنگ ها که یکی از اندوخته های بخش ناخودآگاه ذهن است ، بسته بندی کالا های خود را طراحی می کنند.
اما چه چیزی در شکل گیری مفاهیم رنگ ها در ذهن بشر موثر بوده است و چطور روانشناسی رنگ ها به یک جامعه قابل تعمیم است و می توان با فرض همه شمول بودن از آن استفاده نمود.
برای پاسخ این سوال ها شما را به مطالعه دو بخش ذهن ناخودآگاه طبیعت گرا و ذهن ناخود آگاه فرهنگی دعوت می کنم
ناخودآگاه طبیعت گرا :
از زمانی که بشر پا به کره خاکی گذاشت عناصر طبیعی را در رنگ های متنوع مشاهده نمود منابع غذایی گیاهی را به رنگ سبز ، منابع گوشتی که غذای با ارزش تری محسوب می شد را به رنگ قرمز ، کوه ها و سنگ ها که نماد سختی و قدرت و عظمت بود را به رنگ ترکیبی قهوه ای ، طوسی و مشکی ، دریا و آسمان را به رنگ آبی نماد پایداری و آرامش ، خورشید را به رنگ زرد ، نماد انرژی و گرمی مشاهده کرد.
هر یک از این رنگ ها به مرور زمان در ذهن ناخود آگاه بشر به نمادی تبدیل شد که البته براخی از آن به مرور و با گذشت زمان هم دچار تغییراتی گشت مثلا رنگ سبز آبی دریا برای انسان های نخستین رنگی اصرار آمیز و نماد قدرت بود زیرا غلبه بر دریا و کشف آن امری ناممکن بود ، اما امروزه نماد آرامش و تفریح است اما همچنان اسرار آمیز و پر قدرت.
در تصاویر زیر نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی را مشاهده می کنید که در مورد تبلیغ دو نوع غذای مختلف به کار گرفته شده است.
ناخود آگاه فرهنگی :
علاوه بر طبیعت ، عامل فرهنگ نیز بر روانشناسی رنگ ها موثر است و نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی پررنگ تر می کند ، هر چند با گسترش ارتباطات و سوشال نتورک ها و فضاهای مجازی این سلیقه تا حد زیادی هم سان شده است اما هنوز هم برخی رنگ ها در برخی از فرهنگ های معانی و در نتیجه احساس متفاوتی را در افراد ایجاد می کنندکه در طراحی بنر های می بایست به آن توجه نمود .
به طور مثال رنگ مشکی در بیشتر کشور های جهان رنگ عزا و سوگواری است ، و در زمان مرگ فردی تمام عزاداران رنگ مشکی به تن می کنند زیرا رنگ مشکی نشان از شب دارد که مخوف و ناشناخته است و مرگ هم به مثابه یک جهان ناشناخته پیش روی فرد متوفی می باشد.
در حالی که که رنگ مشکی برای عزا عمومیت دارد، هستند فرهنگ ها و کشور هایی که لباس هایی با رنگ های سفید ، قرمز و زرد در روز خاکسپاری به تن می کنند. دربین مردم چین ، مصر باستان ، هندو ها سفید رنگ عزا ، مردم کشور غنا قرمز به عنوان رنگ عزا و در کشور مکزیک زرد نمادی از مرگ است.
همه این مقدمه چینی ها در مورد نا خوادآگاه فرهنگی انجام شد تا به شما گوشزد گردد که علاوه بر ناخود آگاه جمعی می بایست به فرهنگ رنگ مردم کشور یا شهرتان ( در خورده فرهنگ ها ) توجه کنید.
روانشناسی طیف رنگ آبی
همانطور که گفته شد رنگ های مختلف می توانند حسی را در پس زمینه ذهن ما یا همان نا خودآگاه ما ایجاد کنند. اولین رنگی که به آن پرداخته ایم رنگ آبی و طیف این رنگ است . توجه داشته باشید که برخی از رنگ ها در ایجاد برخی از حس ها مشترک هستند.
طبق تحقیقات انجام شده ، طیف رنگ آبی روشن در ما احساس آرامش ، آسایش ، استراحت و صلح را ایجاد می کند و طیف تیره تر رنگ آبی ، نمادی از پایداری ، قدرت ، مسئولیت و ثبات است .
رنگ آبی مناسب تبلیغات کدام کسب و کارهاست؟
رنگ آبی روشن
با توجه به اینکه رنگ آبی روشن احساس آرامش و آسایش و استراحت را در ما ایجاد می کند چنان چه حوزه کاری شما در زمینه خدمات درمانی و روان درمانی و تن آسایی است به راحتی می توانید از این رنگ بهره بگیرید به طور مثال چنانچه یک مرکز مجهز برای سالمندان دارید رنگ آبی روشن گزینه مناسبی برای تبلیغات بیلبوردی شما می باشد.
در حوزه باشگاه های ورزشی ، ورزش ها بسته به ورزش های گروهی ، سالنی ، رزمی و غیره مخصوص افراد با روحیات متفاوت هستند اما چنان چه یک مرکز یوگا دارید و یا مربی یوگا هستید طیف رنگی آبی روشن را برای بیلبورد تبلیغاتی خود استفاده کنید.
چنانچه سالن ماساژ دارید و خدمات ماساژ و روان تنی ارائه می کنید یا میخواهید محصولات ماساژور و ماساژ در مانی را به فروش برسانید باز هم این رنگ برای شما گزینه مناسبی است.
هر کدام از ما قصد و غرضی از سفر داریم ، برخی به دنبال هیجان هستیم ، برخی به مکان های تاریخی علاقه مندیم ، بعضی هم به دنبال این هستیم که از شلوغی شهر به یک گوشه دنج و آرامش بخش برویم اگر هتل یا اقامتگاه شما در منطقه های طبیعی دنج قرار دارد رنگ آبی می تواند به جذب افراد مخاطب شما کمک کند.
رنگ آبی تیره
همانطور که گفتیم رنگ آبی تیره نماد پایداری ، ثبات ، قدرت و مسئولیت است بنابراین اگر یکی از کسب و کارهای زیر را دارید برای تبلیغات بیلبوردی خود از رنگ آبی تیره استفاده کنید.
بانک ها ، موسسات مالی و اعتباری مکان هایی برای نگه داری پول و دارایی مردم هستند و بیش از هر مجموعه دیگری نیازمند ثبات ، پایداری و مسئولیت در قبال سپرده های مردم هستند بنابر این رنگ آبی تیره بیش از هر رنگ دیگری این حس اعتماد را در افراد ایجاد می کند.
شرکت هایی که در خصوص ساخت و ساز فعالیت دارند مانند دفاتر مهندسی ساختمان به خصوص در پروژه های پیش خرید ساختمان که نیاز به اعتماد افراد دارند می توانند برای تبلیغ و جذب سرمایه از رنگ آبی استفاده کنند.
همانطور که گفتیم رنگ آبی نماد مسئولیت است افراد سرشناسی که به دنبال صندلی های مجلس و شورای شهر هستند جهت تبلیغات انتخاباتی خود می توانند از رنگ آبی بهره بگیرند.
روانشناسی طیف رنگ سبز
سبز رنگی سرد و نماد طبیعت است رنگ سبز تداعی کننده دو نوع احساس است احساسات دسته اول شامل ؛ رشد ، ثروت ، امور مالی است و دسته دوم شامل ؛ بازسازی ، تعادل و توازن ، تسکین و سلامت است علاوه بر این بدیهی است که این رنگ نماد بارزی از محیط زیست و بازیافت است.
رنگ سبز مناسب تبلیغات کدام کسب و کارهاست؟
رنگ سبز برای برند های آرام ، بالغ و حرفه ای مناسب است چنانچه یک موسسه آموزشی یا مدرسه حرفه ای دارید که می تواند آینده شغلی خوبی برای جوانان ایجاد کند برای تبلیغ موسسه آموزشی خود از بیلبوردهای تبلیغاتی به رنگ های سبز استفاده کنید ، فرقی نمی کند برای چه رده سنی ای تبلیغ می کنید به هر حال استفاده از رنگ سبز که نماد رشد و تعالی و ثروت آفرینی است می تواند بر جذب بیشتر مخاطبان هدف شما تاثیر گذار باشد.
اگر کمپانی یا شرکت و کارخانه ای در زمینه تولید و پخش محصولات ارگانیک و یا محصولات زراعی ( حتی غیر ارگانیک ) دارید و یا تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی را به فروش می رسانید استفاده از رنگ سبز فارغ از حسی که در مخاطب شما ایجاد می کند در یک دید معرف نوع خدمات و محصولات شماست.
چنانچه محصولات دوستدار طبیعت ارائه می کنید مانند طراحی خانه های هوشمند و یا محصولات قابل بازیافت و یا مثلا کیسه های دوستدار طبیعت می توانید از رنگ سبز استفاده کنید . چانچه ان جی او و یا گروه های حمایت از محیط زیست دارید بازهم رنگ سبز می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
روانشناسی طیف رنگ قرمز
رنگ قرمز و طیف رنگی آن جزء رنگ های گرم است و یاد آور عشق ، شور و هیجان ،جذابیت ، جسارت ، جنگ و خون ، تفریحات هیجان انگیز ، خشم و خطر ، اعتماد به نفس و عدم ثبات است. در ادامه به کاربرد این رنگ در تبلیغات شهری و محلی می پردازیم.
رنگ قرمز مناسب تبلیغات کدام کسب و کارهاست؟
همان طور که گفتیم قرمز نماد شور و اشتیاق و جنب و جوش است ، افرادی که متصدی برگزاری کنسرت های شاد و راک هستند می توانند از رنگ قرمز برای تبلیغات بنری خود در سطح شهر بهره بگیرند
جشن ها برای همه ما یادآور سرخوشی و اشتیاق هستند همان طور که رنگ کریسمس به رنگ قرمز است و یادآور شادی و هیجان است سالن ها و مراکز تفریحی که در جشن های ملی و آئینی متصدی برگزاری جشن های شاد هستند می توانند به صورت دوره ای از بیلبوردهای تبلیغاتی با رنگ قرمز برای نشان دادن اینکه چقدر به مهمان ها خوش خواهد گذشت استفاده کنند.
فیلم های سینمایی برای بهتر دیده شدن و جذب تماشاگر نیازمند تبلیغات محیطی هستند همان طور که می دانید فیلم های سینمایی در ژانر های مختلفی ساخته می شود بنابراین بسته به ژانر فیلم های سینمایی می بایست از رنگ مناسب با آن بهره برد رنگ قرمز گزینه مناسبی برای فیلم هایی با ژانر جنگی و رقابتی می باشد.
برای بلیبورد مسابقات حساس فوتبالی یا مسابقات هیجان محور مانند موتور سواری و اتومبیل رانی استفاده از بنرهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی ، مخاطبان بیشتری را برای شما جذب خواهد کرد.
همان طور که گفتیم رنگ قرمز رنگ عشق و شور عاشقی است بنابراین مخاطبان این رنگ زوج های جوان و عاشقان نو جوان هستند چنانچه خدماتی در خصوص ارائه خدمت به این قشر عرضه می کنید از رنگ قرمز برای تبلیغات خود استفاده کنید . با مشاهدهدتصاویر زیرکه بیلبورد های شهری هستند به نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی پی می بریم.
روانشناسی طیف رنگ بنفش و نقش آن در تبلیغات بیلبوردی
رنگ بنفش از ترکیب رنگ قرمز و آبی ساخته شده به همین دلیل نه گرم است و نه سرد ، بنفش یک رنگ عرفانی و اسرار آمیز است رنگ بنفش تداعی گر مفاهیمی از قبیل لوکس بودن و تشریفات ، فتنه گری و شعبده بازی ، رمز و راز و معنویت است . رنگ هایی از قیبل یاسی و ارغوانی نیز جزء طیف های رنگی بنفش به حساب می آید.
همان طور که گفتیم رنگ بنفش نشان دهنده لوکس بودن است بنابراین برای تبلیغات جوهرات و همچنین لباس های لوکس سلطنتی و کلاسیک گزینه مناسبی می باشد و می تواند در طراحی بنرهای تبلیغاتی از آن ها استفاده نمود.
روانشناسی طیف رنگ صورتی و نقش آن در تبلیغات بیلبوردی
رنگ صورتی از ترکیب دو رنگ قرمز و سفید ساخته می شود و رنگی گرم به حساب می آید .گلبهی ، سرخابی دو رنگ از طیف رنگ صورتی هستند. رنگ صورتی ، رنگ محبت و مهربانی ، لطافت ، سرگرمی ، آرامش و شادکامی و دخترانگی می باشد.
رنگ صورتی رنگ دختر خانم هاست ومعمولا در تضاد با رنگ آبی روشن که مخصوص پسرهاست به کار می رود بنابراین بهترین رنگ برای تبلیغات محصولاتی است که مخاطبان آن ها را دختران جوان تشکیل می دهند ، مانند انواع فروشگاه ها و برندهای لوازم آرایشی ، لوازم و اکسسوری های فانتزی ، لباس های دخترانه و غیره
روانشناسی طیف رنگ نارنجی و نقش آن در تبلیغات بیلبوردی
رنگ نارنجی نیز یک رنگ گرم و ثانویه است که از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز ساخته می شود. طلایی ، کهربایی ، سالمون جزء رنگ های طیف نارنجی هستند. مفهوم جنب و جوش و کنجکاوی در رنگ نارنجی نهفته است. هیجان ، شادی ، گرمی ، جوانی و بازیگوشی دیگر مفاهیم مستتر در رنگ نارنجی برای مخاطبین هستند.
رنگ نارنجی نیز مانند رنگ قرمز جنب و جوش و زندگی را با خود به همراه دارد اما تفاوتی اساسی بین این دو رنگ وجود دارد و آن اینکه رنگ قرمز جنب و جوش همراه با هیجان زیاداست و بیشتر رنگ جوانان است. اما رنگ نارنجی جنب و جوش همراه با کنجکاوی است ، که بیشتر در رده سنی نوجوان و کودک کاربرد دارد.
روانشناسی طیف رنگ سفید، طوسی ، مشکی و نقش آن در تبلیغات بیلبوردی
رنگ سفید ، طوسی و مشکی در یک طیف رنگی قرار دارند اما با این حال تداعی گر مفاهیم کاملا متفاوتی هستند رنگ سفید یک سر طیف ، رنگ مشکی در سر دیگر طیف قرار دارد .
رنگ سفید :
رنگ سفید را برخی بی رنگی می دانند اما با این حال در ترکیب با رنگ های دیگر روی آن ها تاثیر می گذارد به همین دلیل نمی توان آن را ختثی در نظر گرفت اما عموما آن را خنثی و نماد کمال و پاکی می دانند. رنگ سفید نماد خلوص ، پاکیزگی و وحدت می باشد.
از آن جا که سفید رنگ طراوت و پاکیزگی است بهترین رنگ است برای بیلبوردهایی که فروش لوازم شوینده را دارند و یا مراقبت هایی از سالمندان و کودکان انجام می دهند ، با این حال رنگ سفید عموما در ترکیب با رنگ های دیگر به کار می رود و اثر خنثی کنندگی و خارج کردن بنر تبلیغاتی از یکنواختی رنگی را به عهده دارد.
رنگ طوسی :
رنگ طوسی یا رنگ خاکستری هم در همین طیف رنگی قرار دارد و به همه رنگ های میان رنگ سفید و مشکی اطلاق می گردد، رنگ سربی ، نقره ای ، خاکستری ، دودی و غیره همگی در همین طیف هستند.
رنگ طوسی نیز هر چقدر به طیف رنگ سفید نزدیک باشد خنثی تر است و در ترکیب با سایر رنگ ها به کار می رود رنگ طوسی هم مفاهیم مثبت و هم مفاهیم منفی را در بر دارد مانند غم و اندود و افسردگی ، اما مفاهیم مثبت آن جدیت ، کارایی ، اعتماد و اطمینان است و مفهوم کار آمد بودن ، حرفه ای و رسمی بودن با خود به همراه دارد.
بنابراین وکلا و حقوق دان ها به راحتی می توانند از این رنگ در بنر های تبلیغاتی خود بهره ببرند
رنگ مشکی :
انتهای این طیف رنگی ، رنگ مشکی قرار دارد که همانطور که در مقدمه این مقاله عنوان شد چون نمادی از شب است مهم ترین مفهوم آن اسرار آمیزی و ناشناخته بودن است.
مشکی را می توان رنگی سرد و خنثی دانست علاوه بر اسرار آمیز بودن رنگ مشکی غم و اندوه را نیز با خود دارد اما نمادی از عرفان ، قدرت و مدرن بودن است و در سال های اخیر به عنوان یکی از رنگ های نماد لوکس بودن در ترکیب با انواع رنگ ها به کار میرود.رنگ مشکی می تواند گزینه مناسبی برای باشگاه های بدنسازی و پرورش اندام باشد.
این مقاله ” نقش رنگ ها در تبلیغات محیطی ” از ادنل بیلبورد به پایان رسید امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد از طریق کامنت منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.
روانشناسی رنگها در تبلیغات و بازاریابی,روانشناسی رنگ,تاثیر روانشناسی رنگ در تبلیغات محیطی
منبع
آخرین دیدگاهها