تبلیغات اینترنتی چیست ؟ انوع تبلیغات اینترتی و مزایای استفاده از آن . – آکادمی تبلیغات
سلام به همراهان عزیز وبلاگ ادنل با موضوع تبلیغات اینترنتی چیست ؟ در خدمت شما هستیم .
تبلیغات اینترنتی چیست ؟ تعریف تبلیغات اینترنتی
تبلیغات اینترنتی یعنی استفاده از هر نوع فضای آنلاین اینترنت به عنوان یک بستر جهت معرفی کالا و خدمات و بازارایابی برند ، به نحوی که به تحقق اهداف تبلیغات کمک کند.
تاریخچه تبلیغات اینترنتی
برخلاف تبلیغات محیطی ، از تاریخ اولین تبلیغات در دنیای وب مدت زمان زیادی نمی گذرد. در واقع تبلیغات اینترنتی حدود دو دهه است که متولد شده است. اولین تبلیغات بنری در فضای وب در تاریخ 27 اکتبر 1994 نمایان شد!
داستان اولین بنر تبلیغاتی به این گونه بود که ؛ مجله HotWired که در مجله های چاپی خود قسمتی را برای تبلیغات در نظرگرفته بود تصمیم گرفت از فضای وب سایت خود ، که به نوعی مجله دیجیتالی به حساب می آمد نیز جهت تبلیغات بهره مند گردد . از این رو اولین تبلیغات بنری در این سایت نمایان شد.
این بنر تبلیغاتی دارای فونت رنگارنگ در زمینه مشکی بود . و از نوشته ای با این مضمون تشکیل شده بود : تا حالا با موست این جا رو کلیک کردی ؟
همین حالا این کارو میکنی !
” Have you ever clicked your mouse right here? …you will “
تبلیغات اینترنتی در دنیا
تبلیغات اینترنتی از زمان پیدایش آن یعنی سال 1994 تا سال 2001 به مدت 7 الی 8 سال رشدمثبتی داشته است. به طوری که از رقم 267 میلیون دلار به رقم 13087 میلیون دلار در سال 2007 رسید. از سال 2001 تا 2003 شاهد یک رشد منفی در زمینه تبلیغات اینترنتی بوده ایم . می توان گفت تبلیغات اینترنتی یه یک صنعت سودآور در جهان تبدیل شده است.
تبلیغات اینترنتی در ایران
همانند سایر صنعت ها که با یک تاخیر وارد ایران شده اند ورود اینترنت و تبلیغات اینترنتی هم همراه با یک تاخیر به ایران وارد شده است. در سال 1376 اینترنت به ایران راه پیدا کرد. سرعت استفاده از اینترنت در بین مردم ایران بسیار چشم گیر است . به طوری که در سال 2007 تعداد کاربران ایرانی 19 میلیون تخمین زده شده است. این میزان نسبت به کشورهای منطقه عدد رشد چشم گیری می باشد.
اما در حوزه تبلیغات اینترنتی ، سایت های ایرانی وضعیت مناسبی ندارند. بسیاری از سایت ها که دارای خدمات و مطالب رایگان می باشند بعد از مدتی به تعطیلی کشیده می شوند. چرا که منبع در آمد این نوع سایت ها از طریق دریافت تبلیغات می باشد.
یکی از دلایل عدم رشد تبلیغات اینترنتی در ایران مانند سایر کشور های پیشرفته دنیا ، عدم آشنایی مدیران با اثر بخشی این نوع از تبلیغات و یا عدم آشنایی با تبلیغات اثر بخش اینترنتی در قالب دانش دیجیتال مارکتینگ می باشد. امید است با افزایش آگاهی ها رشد بالایی را در این صنعت شاهد باشیم.
شیوه های مختلف تبلیغات اینترنتی
همچون تبلیغات محیطی و تبلیغات محلی که دارای انواع مختلفی از جمله بیلبورد ، استرابورد ، لمپوست بنر و غیره هستند . تبلیغات اینترنتی نیز دارای انواع مختلفی می باشد . این تنوع در شیوه های مختلف تبلیغات اینترنتی سبب شده هر کسب و کاری متناسب با شرایط خود اقدام به استفاده از هر یک از شیوه های تبلیغاتی نماید.
2- SEM (بازاریابی موتور جستجو)
SEM مخفف کلمه انگلیسی Search Engine Marketing می باشد. و SEO مخفف کلمه Search Engine Optimization می باشد. تفاوت های اساسی بین بازاریابی موتور جستجو SEM و بهینه سازی موتور جستجو SEO وجود دارد.
بازاریابی موتور های جستجو به تمام شیوه های بازاریابی آنلاینی گفته می شود که با پرداخت هزینه بتوان تعداد بازدید بیشتری را برای یک سایت از طریق دیده شدن در صفحات جستجو دریافت کرد. دقت کنید که که در روش بازاریابی موتور جستجو ، دیدن شدن در صفحات جستجو مطرح هست و ترافیکی که از این طریق وارد سایت می شود نه صرفا هر نوع تبلیغی .
تبلیغات SEM در نتایج جستجو به شکل قرار گیری مخفف Ad در کنار آدرس بار نمایش داده می شود. شیوه این نوع تبلیغات از طریق مزایده است در واقع گوگل ادز که تبلیغات را به عهده دارد از طریق مزایده گذاشتن کلیدواژه ها تبلیغات را واگذار می کند . در این مزایده هر کس برای یک کلمه کلیدی مشخص مبلغ بیشتری را پیشنهاد داد می تواند در نایج اول گوگل ظاهر شود.
3- تبلیغات بنری (تبلیغات نمایشی)
بسیاری از سایت هایی که خدمات رایگانی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. هزینه های خود را از طریق تبلیغات بنری تامین می کنند. حتما تا به حال در یک سایت دانلود رایگان موسیقی ، پادکست و ویدئو و … وارد شده اید . در این سایت ها با کادرهایی مواجه می شوید که مانند بیلبورد های سطح شهر به تبلیغ یک کالا یا خدمت پرداخته اند. با کلیک روی آن ها به سایت تبلیغ دهنده یا مبدا وصل می شوید و در آن جا می توانید کالاها و خدمات ارائه شده را مشاهده و در صورت تمایل اقدام به خرید کنید. به بنرهایی که در اینگونه سایت ها برای تبلیغ سایت دیگری قرار می گیرند تبلیغات نمایشی یا بنری می گویند. این کاردهای تبلیغاتی در سایز های مختلف طراحی می شوند.
4- تبلیغات موبایل
این روزها تبلیغات از طریق موبایل اهمیت بالایی یافته است. برخلاف گذشته نه چندان دور که بیشتر استفاده کاربران از طریق دسکتاپ بود . امروز ه بالای 80 درصد از کاربران فضای مجازی را کاربران موبایلی تشکیل می دهند . از این رو سرمایه گذاری روی تبلیغات موبایلی می تواند سود آور باشد.
تبلیغات موبایلی به تمام شیو ه های تبلیغاتی ای گفته می شود که از طریق موبایل یا تبلت انجام می گیرد. تبلیغات ایمیلی ، تبلیغات اپلیکیشن ها ، تبلیغات متنی پیامکی و … همگی در دسته تبلیغات موبایلی قرار می گیرند که در بخش های دیگر به صورت مجزا به آن ها پرداخته ایم.
5- تبلیغات شبکه های اجتماعی
احتمالا با این نوع از تبلیغات ، یعنی تبلیغات در شبکه های اجتماعی آشنا هستید. این نوع از تبلیغات از طریق شبکه های اجتماعی پر مخاطب هر جامعه ای انجام می شود. توییتر ، فیس بوک ، اینستاگرام ، تلگرام ، وی چت ، لینکدین و … از جمله شبکه های اجتماعی هستند. اینستاگرام و تلگرام دو شبکه اجتماعی پر مخاطب در ایران به حساب می آیند.
6- بازاریابی مجدد (تبلیغات ریمارکتینگ)
یکی از مزایایی که تبلیغات اینترنتی دارد امکان سنجش و پیگیری میزان بازدهی تبلیغات است. با ابزاری نظیر گوگل آنالیتیکس می توان ، میزان موفق بودن یک کمپین تبلیغاتی را اندازه گرفت. میتوان تعداد کلیک ها ، تعداد ثبت نام ها و یا تعداد فروش هایی که از طریق یک بنر تبلیغاتی در یک سایت مشخص انجام شده است را اندازه گرفت.
حالا تصور کنید که شما در 10 سایت مختلف تبلیغ کرده اید ، تعدادی از افردای که به تازگی جذب سایت شما شده اند از سایت خرید کرده و خارج شده اند . برخی دیگر فقط ثبت نام کرده اند و تعدادی صفحه نیز دیدن کرده اند . عده ای وارد سایت شده و با کلیک روی چند صفحه از آن خارج شده اند و عده ای نیز بی تفاوت از کنار تبلیغات شما در سایت های مختلف گذشته اند.
بابررسی این روند ها و صفحات بازدید شده می توان تا حدودی با پرسونای مخاطب آشنا شد و یک برنامه ریزی مجدد برای تبلیغات پر بازده تر آینده نمود . به این نوع تبلیغات ، بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ می گویند.
7- ایمیل مارکتینگ
یکی از شیوه های تبلیغات آنلاین که به دلیل عدم اطلاع از استفاده صحیح آن سبب شده معایبش بیشتر از مزایایش باشد ایمیل مارکتینگ است.
اشتباه رایجی که وجود داره اینه که خیلی ها ایمیل مارکتینگ را فرستادن ایمیل های انبوه به لیستی از اسامی می دانند که ایمیل آن ها را خریداری کرده اند. اما ایمیل مارکتینگ چیزی فراتر از فرستادن ایمیل خیلی عظیم مشتریان بالقوه است.
ایمیل مارکتینگ معمولا برای یکی از منظور های زیر مورد استفاده قرار می گیرد.
ایمیل های اطلاع رسانی ، شامل اطلاع رسانی محصولات یا تخفیفات جدید.
فرستادن خلاصه یا اعلان مقاله یا مطلب جدید بلاگ یا خبرنامه
ارسال کردن فاکتور خرید
یا آوری کردن خرید تکمیل نشده
نظر سنجی
تغییر رمز عبور
فراموشی رمز عبور
خوش آمد گویی به سایت
تبریک مناسب هایی نظیر روز تولد مشتری ، سال نو و غیره
اطلاع رسانی کمپین های تخفیفی به مشتریان
ایمیل تبلیغاتی
و…
تبلیغات شبکه های اجتماعی
همه این ایمیل هایی که به مشتری ها ارسال می شود . نوعی تعامل با مشتری به حساب می آید. هر چه قدر این ایمیل ها هوشمندانه تر و برنامه ریزی شده تر باشند می توانند مشتریان فعلی را حفظ کنند و مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کنند.
از مزایای ایمیل مارکتینگ ارزان و سریع بودن ، دسترسی آسان به ایمیل مشتری ها ، امکان ارسال محتوای متنی ، تصویری و ویدئو یی ، سنجش و رصد رفتار کاربران است. اما همان طور که می دانید این روزها ایمیل ها کمتر از پیامک ها دیده می شوند.
9- تبلیغات ویدیویی ( سوشال مدیا )
تبلیغات از طریق سوشال مدیا ها به دو دسته تقسیم می شود . تبلیغاتی که به صورت مستقیم و بدون پرداخت هزینه از طریق شبکه های ویدئویی نظیر یوتوب و آپارات ، نماشا ، تماشا و غیره منتشر می شود. و تبلیغاتی که روی ویدئو های پر بیننده انجام می گیرد.
در مورد اول معمولا موشن گرافیکی یا ویدئو تبلیغاتی یا تیزر تبلیغاتی در جهت معرفی برندینگ ساخته می شود و به صورت گسترده در سایت های اشتراک ویدئو و شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود.
در نوع دوم تبلیغات ویدئویی به دو صورت انجام می شود :
تبلیغات درون استریم :
تبلیغات درون استریم به دو نوع خطی و غیر خطی تقسیم می شود.
تبلیغات خطی اولین نوع تبلیغات ویدئویی هستند. به این دلیل به این نوع تبلیغات خطی گفته می شود که در فریم اصلی و تمام صفحه پخش می شوند. که خود به سه نوع تبلیغاتی ویدئو قبل ا ز پخش ویدئو ، تبلیغات خطی میان ویدئویی و تبلیغات خطی بعد از ویدئو تقسیم می شوند.
تبلیغات غیر خطی ، به صورت همزمان در طول ویدئو با سایز کوچک تر در قالب یک ویدئو یا تصویر پخش می شود. اگر کاربر با ویدئو تبلیغی تعامل کرد صفحه بزرگ شده و ویدئو اصلی متوقف می شود و اگر نه تبلیغ ناپدید یا مینی مایز می گردد.
تبلیغات درون بنری :
در این نوع از تبلیغات ویدئویی ، تبلیغ مانند یک بنر معمولا در پایین ویدئو قرار می گیرد. امتیاز این نوع تبلیغات در این است که کاربر مجبور به مشاهده تبلیغات نیست و می تواند با زدن ضربدر بنر را ببند و یا هیچ گاه به آن وارد نشود. محتوای این بنرها معمولا مشابه کلید واژه سرچ شده برای ویدئو است و با هوشمندی بالایی در هر ویدئو قرار می گیرد از این رو بازخورد بالایی دارد.
10- تبلیغات اپلیکیشنی
با توجه به اینکه استفاده از اپلیکیشن ها افزایش پیدا کرده است. تبلیغات درون برنامه ای هم گسترش چشم گیری داشته است. تبلیغات بنری ، تبلیغات همسان ، تبلیغات ویدئویی از جمله تبلیغات اپلیکیشنی به حساب می آیند.
11- تبلیغات نصب اپلیکیشن
تبلیغات نصب اپلیکیسن به تبلیغاتی که در سایت ها ، سوشال مدیا ها و سوشال نتورک ها و سایت های اشتراک ویدئو و اپلیکشن ها برای نصب یک اپلیکیشن انجام می گیرد گفته می شود.
12-بازاریابی مشارکتی (Affiliate Marketing)
به شیوه تبلیغاتی افیلیت مارکتینگ ، همکاری در فروش یا بازاریابی معرف یا سیستم همکاری در فروش هم گفته می شود.
شیوه همکاری در فروش اولین بار توسط سایت بزرگ آمازون مطرح شد. در این شیوه از بازاریابی اینترنتی ، هر فردی که دارای وب سایت یا شبکه اجتماعی می باشد می تواند کسب در آمد کند. به این صورت که فرد با قرار دادن آگهی در سایت شخصی یا پیج اینستاگرام و یا کانال تلگرام خود تعدادی ویزیتور به سایت مبدا می فرستند . در این صورت به ازای هر خریدی که از سایت آگهی دهنده یا مبدا انجام می شود پورسانتی دریافت می کند. همان طور که می دانید پیج های بالای 10 کا فالور در اینستاگرام می توانند در استوری خود لینک قرار دهند و از طریق کانال تلگرام و سایت ها اینترنتی هم می توان به راحتی به سایت مبدا لینک داد.
افیلیت مارکتینگ انواع مختلفی دارد که به شرح زیر می باشد. که پورسانت به ازای هر فروش رایج تر می باشد.
پورسانت به ازای تعداد کلیک ( تعداد ویزیتور از سایت مبدا )
پورسانت به ازای تعداد نمایش بنر
پورسانت به ازای هر فروش
پورسانت به ازای هر ثبت نام
افیلیت مارکتینگ ، سیستم همکاری درفروش
1- تبلیغات همسان ( Native Ads)
یکی از شیوه های نوین تبلیغات اینترنتی که بسیاری از صاحبان کسب وکارها از آن بی خبر هستند تبلیغات همسان است. دیجیتال مارکتینگ در سال های اخیر توانسته به رشد صنعت تبلیغ کمک زیادی بکند. اما هر چه کاربران در فضاهای مجازی بیشتر حضور داشت باشند . بیشتر متوجه بنرهای تبلیغاتی می شوند و به دلیل زیاد شدن این نوع تبلیغات از آن دوری می کنند. این جاست که native ads به کمک شما می آید .
تبلیغات همسان به نوعی از تبلیغات گفته میشود که متناسب با طراحی فرم و محتوای سایت آگهی گیرنده طراحی و اجرا می شود. از این رو تفاوت آن با سایر محتوا و بنر های سایت مشخص نیست . تبلیغات همسان انواع مختلفی داردکه در زیر به آن اشاره شده است.
نیتیو ادز تبلیغات همسان
تبلیغ در میان محتوا In-Feed Units
تبلیغ در موتورهای جستجو Paid Search Units
ویجتهای پیشنهادی Recommendation Widgets
نتایج جستجو در خریدهای آنلاین Promoted Listings
تبلیغات بنری با اجزای همسان Display Ads With Native Elements
تبلیغات همسان به شکل انتخابی
تبلیغات پاپ آپ :
نام دیگر تبلیغات پاپ آپ ، تبلیغات واشو و یا بالاپر است. پاپ آپ به معنای پنجره ای است که در یک سایت روی صفحه اصلی باز می شود و حاوی تبلیغات است. این پنجره معمولا سایز کوچکی دارد و با کلیک روی آن می توان به سایت تبلیغ دهنده وارد شد. این پنجره ها عموما بدون اجازه کاربران باز می شود ولی دارای ضربدری است تا کاربر بتواند این پنجره موقت را ببندد تا محتوای سایت را مشاهده کند.
اگر محتوای تبلیغی پنجره پاپ آپ با محتوای صفحه سایتی که پاپ آپ در آن قرار دارد تناسی داشته باشد می تواند بیشترین بازدهی را ایجاد کند . در صورت نامتناسب بودن تبلیغات ، می تواند باز شدن پنجره ها مختلف می تواند برای کاربر آزار دهنده باشد و سایت اصلی را ترک کند.
مزایای تبلیغات اینترنتی
دسترسی به مخاطبین بیشتر
با تغییر و جابه جایی نسل ها ، تعداد افرادی که قادر به استفاده از تکنولوژی موبایل و اینترنت هستند در حال افزایش است . از طرفی این تکنولوژی تا دور افتاده ترین شهر ها نیز رفته و همه گیر شده است. از این رو روزانه تعداد بیشتری از افراد در فضای مجازی حضور دارند . حضور افراد در فضای مجازی به معنای کمتر شدن حضور آن ها در فضای عمومی است . همان طور که در ایران هم شاهد هستیم که بسیاری از خدمات مانند بانک ، پرداخت قبوض و … به صورت غیر حضوری شده است . همین امر سبب می شود توجه های بیشتری به تبلیغات آنلاین شود.
تعامل دو طرفه مخاطبان
تبلیغات سنتی یک تبلیغات یک طرفه است . در این نوع تبلیغات شما نمی توانید بازخوردی از مخاطبان خود دریافت کنید . اما در تبلیغات آنلاین با قرار دادن نظرسنجی و پرسشنامه هایی می توانید تعامل بین برند خود و مشتریان را بالا ببرید . از طرفی کامنت های موجود در سایت و اپ و شبکه های مجازی راه ارتباطی مناسبی برای دریافت نظرات و سوالات کاربران است.
تبلیغات هدفمند
در تبلیغات محیطی نمی توان تا حد زیادی افراد را غربال کرد . زمانی که شما یک بیلبورد اجاره می کنید ، این بلیبورد در معرض دید پیر و جوان ، دانشجو ، کارگر و مدیر و خانم خانه دار و هر قشری که ممکن است تارگت شما نباشد قرار می گیرد . و شما نمی توانید افراد مورد هدف خود را غربال کنید.
اما در تبلیغات آنلاین ازطریق سایت و شبکه های اجتماعی می توانید تبلیغات مرتبط با سایت یا پیج اینستاگرامی داشته باشید .
از طرفی با پیشرفت هوش مصنوعی ، می توان کمپین های تبلیغاتی را برنامه ریزی کرد تا بهترین تبلیغ در بهترین زمان و مکان آنلاین به مخاطب هدف شما نمایش داده شود.
قابلیت پیگیری کمپین های تبلیغاتی
در تبلیغات محلی و تبلیغات محیطی بررسی این مورد که یک کمپین تبلیغاتی تا چه حد توانسته موفق عمل کند نشدنی نیست ! اما بسیار دشوار است . اما در تبلیغات آنلاین ابزار های آنالیزگری وجود دارند که بهراحتی می توان میزان بازدهی تبلیغات و همچنین رفتار کاربران را ارزیابی کرد. دو مورد از پر کاربرد ترین ابزار های آنالیزگر ، آنالیتیکس و اتریبیوشن می باشد. تصور کنید در چند سایت و اپلیکشن تبلیغ داده اید . از طریق تعریف KPI می توانید میزان ورودی از هر بنر تبلیغاتی یا کلیکی را اندازه گیری کنید و در آینده به سایت هایی تبلیغ دهید که بازدهی بیشتری داشته اند. یا از ابزار تبلیغاتی ای استفاده کنید که موفق تر عمل کرده اند.
هزینه های کمتر
هر کسب و کار چه در اول راه باشد و چه جا افتاده و حرفه ای باشد . در بودجه بندی خود ، مبلغی را برای تبلیغات در نظر می گیرد. با یک سرچ و مقایسه ساده می توان دریافت که مبلغ تبلیغات آنلاین بسیار پایین تر از تبلیغات محیطی یا تبلیغات آفلاین است.
مقایسه بین تبلیغات آفلاین و آنلاین نباید تنها مقایسه هزینه ها را شامل شود . بلکه با توجه به ثمر بخش بودن این دو نوع کمپین تبلیغاتی ، پوشش دهی بازار هدف و میزا ن بازدید باید هزینه های را مقایسه کرد و همان طور که در بخش های قبلی گفتیم در تمامی موارد اشاره شده تبلیغات آنلاین با احتساب هزینه های کمتر ، موفق تر از تبلیغات آفلاین عمل کرده است.
آخرین دیدگاهها