تفاوت برند و نام تجاری ! – آکادمی تبلیغات

دسته بندی :


 

سلام ادنلی های عزیز ! 

با یه مطلب کوتاه اما پربار در خدمت شما هستیم. 

در دنیای بازاریابی و تبلیغات اصطلاحات متنوعی وجود داره ، بعضی وقت ها برخی از افراد به دلیل مطالعه کم از معنای این اصطلاحات آگاهی ندارند و کلمات رو اشتباها به جای هم به کار میبرن. از طرفی به دلیل وارداتی بودن علم بازار یابی به کشور ما گاهی نتونستیم معانی دقیقی برای کلمات پیدا کنیم تا بتونیم بین مفاهیم اون ها تمایز ایجاد کنیم. دو تا از کلماتی که معمولا به اشتباه به جای همدیگه استفاده میشن دو تا کلمه “نام تجاری” و ” برند” هست. در ابتدا یه توضیح مختصری در مورد مفهوم هر کدوم میدیدم و بعد میریم سراغ بررسی تفاوت هاشون. 

 

نام تجاری چیست ؟

نام تجاری اسمی هست که یک شرکت برای خودش انتخاب میکنه. این نام تجاری میتونه هرچیزی باشه مثلا میتونه اسم یه فرد باشه مثل بانک سامان ، یا لوییس فیلیپس. میشه برای انتخاب نام تجاری از نام حیوانات و گیاهان الهام گرفت ، مثل پوما به معنای یوزپلنگ . لاکوست به معنای سوسمار که احتمالا تیشرت هاش رو باهمین آرم به تن کرده باشین. برخی نام تجاری رو از کلمات بومی انتخاب می کنن مثل چیتوز که در زبان ترکی میمون معنی میشه و سن ایچ ، به معنای بنوش . برخی از نام های تجاری هم مفهوم خدمت یا کسب و کار خودشون رو در نام تجاری میگنجونن. 

زمانی که یک نام تجاری انتخاب میشه . ثبت قانونی میشه. از این پس هیچ کسب و کاری اجازه استفاده از این نام رو نداره . در صورتی که یک کسب و کار از این نام تجاری استفاده کنه میشه از مراجع زیربط مورد پیگرد قانونی قرارش داد. 

 

 

کارکرد نام تجاری ، برای کسب و کار ها مثل شناسنامه برای افراد هست . مشتری ها باید بدونن که کالا رو از چه شرکتی تهیه میکنن و کیفیت کالا قیمت و سایر ویژگی ها رو بتونن مقایسه کنن. 

تصور کنید مثلا چند تولید کننده نام تجاری ماست خودشون رو گلبانان گذاشته باشن. دراین صورت تشخیص برای مشتری سخت میشه. 

برند چیست ؟ 

حالا بریم سراغ برند. برند مفهوم گسترده و عمیقی داره. برند هم نیازبه ثبت قانونی داره تا مورد سوء استفاده واقع نشه. اما اگه بخوایم راحت تر بیا ن کنیم هر برند در ابتدا به عنوان یه نام تجاری ثبت شده. این نام تجاری به مرور زمان مراحل تکاملش رو طی کرده و به برند تبدیل شده. افرادی که به دنبال برندسازی هستند در همون ابتدا باید با دقت بالایی نام تجاری خودشون رو انتخاب کنن. 

برند یک شبه ساخته نمیشه مثل هویت انسان ها که به مرور شکل میگیره ، همون طور که یک فرد تلاش میکنه تا ابعاد مختلف وجودی خودش رو شکوفا کنه تا هویتمند بشه ، یک برند هم تلاش های زیادی میکنه تا هویت پیدا کنه. زمانی که نام یک برند به گوش افراد و مشتری ها میرسه مفاهیم مختلفی در ذهن اون ها تداعی میشه. مثلا زمانی که نام اپل آورده میشه اغلب افراد در ذهن خودشون به روز بودن و همچنین امنیت رو متصور میشن. بنابراین در شکل گیری یک برند عوامل مختلفی دخیل هستند.

کیفیت کالا اولین و مهم ترین فاکتور برای یک برند هست.

بسته بندی کالا 

حمایت های اجتماعی ( حمایت از حقوق حیوانات ، حمایت از محیط زیست و غیره )

باشگاه مشتریان 

مشتری مداری 

حضور سفیران برند

و …

تفاوت برند و نام تجاری؟

با توضیحاتی که در بخش برند چیست ؟ داده شد احتمالا متوجه تفاوت نام تجاری و برند شده باشید. در این قسمت با یک مثال به واضح تر شدن موضوع کمک می کنیم. برندها رو اغلب مردم میشناسند در واقع می دونن حوزه فعالیتشون چیه و چه کالایی تولید می کنن. اما نام تجاری رو لزوما همه نمیشناسن. به طور مثال وقتی نام میهن میاد بلافاصله در ذهن همه ما بستنی های خوشمزه تداعی میشه. اما با شنیدن نام هانیس چه چیزی در ذهنمون تداعی میشه ؟! البته باید به این نکته هم توجه کنیم که برخی از برندها برای در حوزه خاصی برند هستند. مثلا یک برند تولید کننده سنگ های ساختمانی ممکنه برای فعالان در خوزه ساختمان برند باشه اما برای بقیه مردم مفهومی نداشته باشه. 

برای تفاوت نام تجاری و برند ، مقایسه یک فرد سرشناس و یک فرد معمولی میتونه مفید باشه. یک فرد سرشناس مثلا در زمینه ورزشی رو در نظر بگیرید . یه قهرمان ورزشی در ابتدا یه فرد معمولی بوده به ورزش علاقه مند شده دنبالش رو گرفته. ساعت ها تمرین کرده . تکنیک های مختلفی رو یاد گرفته ، در مسابقات زیادی شرکت کرده ، شکست خورده ، پیروز شده و در نهایت به یه قهرمان ورزشی تبدیل شده . ارزش آفرینی تفاوت بین نام تجاری و برند هست. 

ادنل چیست ؟

ادنل یک سامانه رزرواسیون آنلاین تبلیغات محیطی هست. ادنل بستری رو فراهم کرده تا صاحبان رسانه های تبلیغاتی بتونن ابزار های تبلیغاتی خودشون رو بازاریابی کنن. از طرفی صاحبان کسب و کار ها می تونن با رجوع به سایت ادنل به یک بانک اطلاعاتی قوی از تابلو های تبلیغاتی دسترسی پیدا کنن.

 



منبع

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *