قانون هیک چطوری به فروش ما کمک میکنه ؟ – آکادمی تبلیغات
سلام به همه دوستای ادنلی ، من خودم خیلی ذوق دارم برای توضیح دادن قانون هیک به شما . خودمم اولین با از طریق اینستاگرام یه دیجیتال مارکتر حرفه ای با قانون هیک آشنا شدم و سعی کردم اطلاعاتم رو در مورد این قانون و تاثیرش در بازار یابی گسترش بدم تا بتونم یه مطلب خوب و جامع به شما عرضه کنم .
قانون هیک و سردرگمی
میدونستید کلاغ ها عاشق چیزای براقن و به همین دلیل هم هست که هر جا زیور آلات و چیزای براق باشه رو برمیدارن میبرن داخل لونه شون !
خب بعضی از ما آدما هم همینطوریم عاشق یه سری جینگول و پینگول میشیم بدون اینکه برای ما استفاده ای داشته باشه .
خود من از اون دسته آدم هایی هستم که به شدت به لوازم التحریر علاقه دارم . بعضی وقتا لوازم التحریر هایی میخرم که اصلا به دردم نمیخوره . مثلا من عاشق پاک کن میوه ای های عطریم . اما یه مشکلی هم دارم زمانی که به لوازم التحریری میرم . بعد ساعت ها وقت گذرونی داخل فروشگاه با دست خالی بر میگردم. اول نمیدونستم چرا ، اما بعد که با قانون هیک آشنا شدم دلیلش رو فهیدم .
قانون هیک چیست ؟
قانون هیک میگه هرچقدر تعداد انتخاب های بیشتری به مشتری بدید باعث میشید تا فرد زمان بیشتری رو صرف پردازش کنه و گیج بشه و در نهایت حس نارضایتی کنه و در اکثر مواقع دست از انتخاب و تصمیم برداره.
حالا فهمیدید چرا من از فروشگاه لوازم التحریر دست خالی بیرون میومدم . یا شاید هم برای خود شما پیش اومده باشه که از یک فروشگاه بزرگ باتنوع بی نظیر دست خالی بیرون بیاید.
بنابراین تمام حرف قانون هیک اینه که خوبه که ما تنوع کالا ، محصول و خدمات داشته باشیم اما گزینه های روی میز رو باید در اندازه استانداری نگه داریم . و سرعت روند تحلیل ، تصمیم گیری و انتخاب مشتری رو کاهش بدیم .
قانون هیک توسط چه کسانی مطرح شد؟
قانون هیک از نام ویلیام هیک اقتباس شده است. ویلیام هیک یه روانشناس بریتانیایی بود . ویلیام هیک در سال 1951 آزمایشهایی را با یک سری لامپ و حروف مورس برای اندازهگیری زمان واکنش انجام داد.
هیک و ری هیمن که یه روانشناس آمریکایی بود مطالعاتی رو انجام دادن که نتیجه اون شد قانون هیک . تئوری پارادوکس انتخاب بری شوارتز هم مهر تاییدی بر قانون هیک و مطالعات این دو دانشمند است. هیک الگوریتم زیر را برای این قانون ارائه کرد. طبق این الگوریتم برای پردازش هر گزینه مدت زمانی صرف میشه و هرچه تعداد گزینه ها افزایش پیدا میکنه این مدت زمان هم افزایش پیدا میکنه .
کاربردهای قانون هیک کدام اند ؟
کاربرد این قانون در مورد فروشگاه ها آفلاین به سادگی مشخصه . شما حتی اگه تنوع بالایی از کالا دارید سعی کنید سلیقه و نیاز مشتری رو متوجه بشید و تنها چند کالا رو بهش پیشنهاد بدید که باعث سردرگمی فرد نشید و انتخاب رو براش راحت تر کنید.
یکی از کاربرد های اصلی این قانون در طراحی رابط کاربری سایت هست . که ما در این مقاله به برخی از اون ها اشاره کردیم تا در صورتی که شما صاحب یا طراح یک سایت هستید موارد زیر رو رعایت کنید و فروشتون رو افزایش بدید.
• از اون جایی که خود من هم علاوه بر سئوکار ، یک طراح سایت هستم می دونم که این نجوای درونی در طراحان سایت وجود داره که یه سایت رو با بالاترین امکانات طراحی کنن و به قول معروف هرچه در چنته دارن رو ، رو کنن.
اما به این تمنای درونی غلبه کنید و سعی کنید از پیچیدگی های غیر ضروری اجتناب کنید.
• یکی از جاهایی که قانون هیک به کمک شما میاد منو بار سایت شماست. سعی کنید منو بار رو تا حد امکان خلاصه کنید. از چند سطحی کردن دسته بندی ها پرهیز کنید. اینطوری کاربر رو راحت تر به مقصود می رسونید.
• از گذاشتن چند دکمه کال تو اکشن که کاربر رو به یه صفحه واحد هدایت میکنه پرهیز کنید.
• روند ثبت نام و ورود به سایت رو ساده کنید. مثلا خود من برای سایتم، تنها ورود ازطریق شماره موبایل رو فعال کردم. و تنها شماره موبایل و نام از مشتری دریافت میشه . این در حالیه که با فرم های ثبت نامی مواجه شدم که تا شماره کفش پام رو هم ازم گرفتن (:
البته در نظر داشته باشید که اگه شما یه سایت مطرح یا الزامی برای کابران باشید احتمالا حتی شماره کفش رو هم در فرم ثبت نام بپرسید افراد جواب بدن چون چاره ای ندارن.
• در مورد تولید محتوا هم خوبه بدونیم که در زمانه ای زندگی میکنیم که افراد به دنبال آسون ترین شیوه های دریافت محتوا میرن . محتوای شنیداری و دیداری بیشتر مورد توجه و استقبال هست . بنابراین اگه محتوای کالا یا وبلاگ شما بلند هست ، با تصاویر ، ویدئو یا بلد کردن قسمتی از متن یا ارائه چکیده در ابتدای متن به کاربر کمک کنید که راحت تر منظور محتوای شما رو دریافت کنه.
• یکی از مهم ترین اصول طراحی که به K.I.S.S (کوتاه و ساده نگه دار) شناخته میشود، ناشی از استفاده از قانون هیکه که در بسیاری از زمینه ها استفاده میشه.
• از المان ها و رنگ های مشترک و شناخته شده بین همه کاربران استفاده کنید . مثلا رنگ لینک همیشه آبی بوده نیاید لینک رو قرمز بزارید.
البته کاربرد قانون هیک به همین چند تا محدود نمیشه . شما می تونید تو کامنت ها به گسترش و تکمیل این مطلب کمک کنید.
ادنل چیست ؟
خب ما تقریبا پایان همه مقاله هامون یه توضیح کوتاهی در مورد وب سایتمون ، یعنی ادنل میدیم . چون ادنل اومده و یه کار جدید رو انجام داده که نیاز به توضیح داره . پیش از ما تقریبا هیچ سایتی اقدام به همچنین کاری نکرده و این ایده ناب برای اولین بار در سایت ادنل انجام شده .
آخرین دیدگاهها