مهارت خود مدیریتی چطور به پیشرفت ما کمک میکنه؟ – آکادمی تبلیغات
اغلب ما عادت کردیم که شخصی یا سازمانی از بیرون ما رو مدیریت کنه تا بتونیم درآمدی به دست بیاریم یا فعالیت بدنی ای رو به صورت منظم انجام بدیم یا آموزشی رو فرا بگیریم .
چند سالی هست که مردم به سمت فرا گیری مهارت های خود مدیریتی سوق پیدا کردن. با خود مدیریتی میشه به موفقیت های زیادی رسید. به همین دلیل ما در این مقاله سعی می کنیم به جوانب مختلف موضوع بپردازیم. مهارت خود مدیریتی برای همه رده های سنی با هر شغل و موقعیتی مناسب هست. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
تعریف خود مدیریتی
مهارتهای خود مدیریتی یا self-management تواناییهایی هستند که به افراد این امکان رو می دهند تا افکار، احساسات و اعمال خود را کنترل کنند. مهارت خود مدیریتی برای دست یابی به اهداف فردی و سازمانی ضروری هست.
البته خود مدیریتی و مهارت هایی که زیر مجموعه خود مدیریتی قرار میگیره مورد مناقشه هست اما میشه گفت به صورت کلی این مهارت زیر مجموعه هوش هیجانی هستند.
مهارت های خود مدیریتی کدامند ؟
مهارت های زیر مجموعه خود مدیریتی رو می تونیم به 6 مهارت اصلی تقسیم بندی کنیم
مهارت اول : مسئولیتپذیری(Accountability)
مسئولیت پذیری تعهدی درونی از سوی فرد برای انجام مطلوب تمامی فعالیتهایی است که به وی سپرده شده است.
حتما شما هم با آدم هایی مواجه شدید که زمانی که کاری رو بهشون میسپرید اطمینان خاطر ندارید که این کار به موقع و به درستی انجام بشه. در این صورت این فرد در ذهن شما به یه فرد بی مسئولیت تبدیل میشه .
در مورد خودمون چی ؟ آیا ما می تونیم بفهمیم که ما انسان مسئولیت پذیری هستیم یا نه ؟ اگه برای اتفاقاتی که میفته و کارهایی که به موقع انجام نمیشه دنبال توجیه و فرافکنی هستید شما فردی بی مسئولیت هستید. فردی که مهارت خود مدیریتی داره باید مسئولیت امور رو به عهده بگیره تا بتونه سوار بر مشکلات و مسائل بشه.
مهارت دوم :مدیریت استرس (Stress management)
از طرفی در صورتی آشنایی با مباحث روانشناسی نظیر طرحواره درمانی میتونید درصورت بروز استرس های خارج از اختیار شما . میزان اثر گذاری استرس بر امور رو به حداقل برسونید.
مهارت سوم:انگیزه فردی (Self-motivation)
یکی دیگه از مهارت هایی که زیر مجموعه خود مدیریتی هست،انگیزه فردیه. افرادی که خودشون انگیزه دارن نیاز به خود انگیزاننده بیرونی ندارن. این افراد بدون اینکه از عوامل بیرنی تنبیه یا تشویق دریافت کنن به مسیرشون ادامه میدن و وظایف کاری و فردیشون رو به درستی انجام میدن.
علاوه بر این زمان هایی پیش میاد تحت عنوان زمان های بحرانی ، این مورد رو به خصوص افرادی که کسب و کار فردی دارن یا مدیر یه کسب و کار هستن میتونن درک کنن . در این شرایط هست که فرد باید به خودش انگیزه بده و خودش رو برای ادامه مسیر آماده و پر انرژی نگه داره.
مهارت چهارم:مدیریت زمان (Time management)
دفتر های برنامه ریزی بولت ژورنال یکی از روش های مناسب برای مدیریت زمان هستند. همچنین استفاده از ماتریس آیزنهاور به شما کمک میکنه تا هوشمندانه تر برنامه ریزی کنید.
مهارت پنجم:تعیین هدف (Goal setting)
اهداف ، همیشه در ما امید ایجاد کردن . اهداف میتونن بسیار متغیر باشن . از کم کردن 5 کیلو اضافه وزن تا جهانی کردن یه برند، همگی هدف محسوب میشن.
اما آنچه که در مورد تعیین هدف مهمه اینه که گاهی اهداف ما دارای وضوح کافی نیستن ، بنابراین با عملیاتی شدن فاصله زیادی دارن. اینکه بتونیم اهدافمون رو به اهداف واضح ، کمی و قابل اندازه گیری تبدیل کنیم بسیار مهمه.
مهارت ششم:سازماندهی (Organization)
یکی دیگه از شاخص های کلیدی خود مدیریتی ، سازماندهی هست. سازماندهی شامل تعریف مشاغل و روابط کاری، تعیین وظایف مختلف در ارتباط با برنامهها، تنظیم و تخصیص منابع و طراحی ساختاری است که وظایف، مسئولیتها و اختیارات و برنامهریزی فعالیتها رو برای حفظ همواری و اثربخشی در عملیات متمایز میکند.
چطور مهارت خود مدیرتی مون رو تقویت کنیم ؟
حالا که به مهارت های خودمدیرتی پی بردیم باید ببینیم چطور میتونیم مهارت خود مدیریتی رو در خودمون ایجاد کنیم و یا این مهارت رو ارتقاء بدیم. یه سری چیزها رو لابه لای مباحث بالا عنوان کردیم اما اینجا میخوایم دقیق تر درمورش صحبت کنیم.
خودشناسی ( نقاط قوت و ضعف )
اولین قدم برای خودمدیریته اینه که باید به شناخت درستی در مورد خودمون برسیم . میتونید یه کاغذ بردارید و نقاط قوت و ضعف خودتون رو یادداشت کنید. اگه اینکار برای شما سخته می تونید از اطرافیانتون هم کمک بگیرید . البته مرور شکست ها و پیروزی ها هم میتونه تا حد زیادی به شما کمک کنه تا نقاط قوت و ضعفتون رو شناسایی کنید.
سلامتی روحی و جسمی رو در اولویت قرار بدید
یه اتومبیل خراب هیچ وقت شما رو به مقصد نمی رسونه. درسته که ممکنه گاهی اوقات اینطور فک کنیم که به جای یک ساعت ورزش کردن یا نیم ساعت مراقبه می تونیم کار کنیم و کسب و کارمون رو گسترش بدیم. اما در طولانی مدت ، عدم سلامت جسمی و روحی ما باعث میشه که دچار آشفتگی بشیم و نتونیم مدیریت کافی روی اعمال و رفتار خودمون داشته باشیم. مسافرت ، غذای سالم ، آب کافی ، خواب مناسب و ورزش رو هرگز دست کم نگیرید.
از سازماندهی غافل نشید
من خودم به عنوان فردی که یه کسب وکار کوچیک در کنار کار سئو دارم ، همیشه لیستی از کارها و اهداف در همی دارم . یه سری از ماتریس ها و روش ها تونستن ذهن منو مرتب کنن و به اهداف کوته و بلند مدت و اولویت بندی کارهام کمک کنه که شما هم می تونید از همین ابزار کمک بگیرید . سعی کنید اطلاعات خودتون رو در مورد این ابزار و برنامه گسترش بدید و در کار خودتون به کار ببندید.
برنامه ریزی و تعیین زمان انجام کارها
یکی از کاهایی که در پایان هر روز کاری باید انجام بدید و خیلی به شما در مدیریت ذهنی وفعالیتتون کمک میکنه . برنامه ریزی هست. در برنامه ریزی به نکات زیر توجه کنید.
• برنامه ها رو به صورت پروژه تعریف نکنید. مثلا ننویسید برنامه من اینه که فلان محتوا رو برای پیج اینستا گرامم تولید کنم . باید این پروژه رو به بخش های کوچک تر تقسیم کنید که میتونه شامل موارد زیر باشه
1. فکر کردن در مورد محتوایی که میخوام بسازم و تعیین موضوع
2. تهیه فیلم و عکس از موضوع مورد نظر
3. تدوین ویدئو یا آماده سازی تصویر و بنر
4. طراحی یک کاور مناسب
5. نوشتن هشتگ ها
6. نوشتن کپشن مناسب
• برای هر کاری مدت زمان تعیین کنید تا بدونید هر کاری چقدر از شما زمان میبره
• در هر زمان فقط یک کار رو انجام بدید . انجام دادن هم زمان چند کار باهم علاوه بر اینکه به شما کمکی نمیکنه باعث تحلیل انرژی در شما میشه.
• از نوشتن کارهای جزئی و بی اهمیت در برنامه روزانه اجتناب کنید.
• برای تماس ها و چت های خود زمان تعیین کنید و خارج از اون تایم تمام تمرکزتون رو ، روی کارتون بزارید
فعالیت های خودتون رو ارزیابی کنید!
یکی از مهم ترین کارهایی که باید برای بهتر کردن خودمدیریتی انجام بدید. ارزیابی عملکرد خود در بازه های زمانی مشخص هست. ارزیابی ها ی ماهانه ، 3 ماهه ، 6 ماهه و سالانه میتونن به شما کمک کنن تا نقاط قوت و ضعف خودتون رو بشناسید و در برنامه ریزی های آینده تصمیم های بهتری اتخاذ کنید.
آرزوها رو به اهداف تبدیل کنید!
تعیین هدف هم یکی از مهارت هایی است که خود مدیریتی ما رو افزایش میده. خیلی وقت ها ما اهدافی رو انتخاب میکنیم که به اندازه کافی وضوح ندارن و شبیه به آرزوها هستن . آرزوها برخلاف اهداف حالت کیفی دارن .
خود اهداف هم انواع مختلفی دارن ، اهداف کوتاه مدت ، اهداف میان مدت و اهداف بلند مدت . هر هدف فارغ از نوع اون ممکنه چند هدف دیگه رو هم در دل خودش داشته باشه. در نهایت ، اهداف کوچک پله هایی برای رسیدن به اهداف بلند مدت میشن.
ادنل چیست ؟
آخرین دیدگاهها