چگونه اثر بخشی تبلیغات انتخاباتی را بیشتر کنیم؟ – آکادمی تبلیغات
مقدمه ای بر اثر بخشی تبلیغات انتخاباتی
در این مقاله باارا ئه یک مقدمه می پردازیم به اینکه چگونه اثر بخشی تبلیغات انتخاباتی را بیشتر کنیم؟ امروزه بازاریابی و تبلیغات محیطی اعم از تبلیغات آنلاین یا آفلاین دیگر مختص کسب و کارها و برندها نیست بلکه به یک ابزار قدرمند در تبلیغات انتخاباتی کشورها تبدیل شده است. و در تعیین نتیجه انتخابات سهم ویژه ای دارد. با این اوصاف کلمه” بازاریابی سیاسی ” ظهور کرده است که از تلفیق بازاریابی و سیاست به وجود آمده است.
هدف بازار یابی و تبلیغات، حفظ طرز تفکر و اندیشه موافقان و تغییر نگرش در طرز تفکر رقبا و رای دهندگان است.
از جهاتی تبلیغات سیاسی مشابه تبلیغات کسب و کار هاست در تبلیغات کسب و کار ها، بر ارزش افزوده محصول یا خدمات تاکید می شود و در عوض، پول، جذب مشتری و رونق کسب و کار را به دنبال دارد. در تبلیغات سیاسی ، بر توانایی های مدیریتی ، خط مشی ها و استراتژی های سازنده تاکید می شود در نتیجه آراء و حمایت مالی برای کمپین های تبلیغاتی جمع آوری می شود. در روند تبلیغات انتخاباتی دو مورد اهمیت ویژه ای دارد یکی ابزارهای تبلیغاتی و دیگری رای دهندگان که در ادامه به هر دو آن پرداخته می شود.
پدیده حد اشباع
آگاهی از ابزار های گوناگون و همچنین شخصیت شناسی رای دهندگان برای ستادهای انتخاباتی بسیار مهم است زیرا هر چقدر هم که منابع و حمایت های مالی از یک نامزد انجام شود باز هم محدودیت دارد و باید به درستی و بهینه صرف تبلیغات گردد از طرفی ما با پدیده ای به نام ” حد اشباع ” مواجه هستیم که بسته به فرهنگ و میزان توانایی افراد جامعه با یکدیگر متفاوت است حد اشباع در واقع میزانی از تخصیص هزینه به تبلیغات است که اگر بیش از استفاده شود از دید رای دهندگان اصراف به شمار می آیدو نتیجه ی عکس خواهد داد.
ابزار های تبلیغات انتخاباتی
تبلیغات انتخاباتی به طور کلی به دو دسته رسانه ای و غیر رسانه ای تقسیم بندی می شوند ؛ تبلیغات رسانه ای شامل رسانه های چاپی ، رسانه های پخش جمعی ، رسانه های مجازی می شوند
مجلات ، روزنامه ها و کتاب ها جزء رسانه های چاپی هستند ، رسانه های پخش جمعی یک ارتباط یک طرفه دارند مانند رادیو و تلوزیون و بیشتر در مورد مناظرات انتخاباتی مورد استفاده قرار می گیرند و رسانه های مجازی شامل اینترنت و سوشال نتورک ها مانند تلگرام ، اینستاگرام و توئیتر که یک ارتباطه دو سویه را تشکیل می دهند.
تبلیغات غیر رسانه ای نیز شامل سخرانی ها در فضاهای باز شهری و تبلیغات دهان به دهان افراد از طریق دایره گرم و تبلیغات محیطی شامل انواع بیلورد های شهری ، استرابوردها ، لایت باکس ها ، دیوار نگاری ، تبلیغات ترانزیتی و غیره می باشد.
سخنرانی های رو در رو اغلب برای مناطق محروم که دسترسی به هیچ یک از رسانه ها ندارند می توانند مفید باشند علاوه بر آن حضور یک نامزد انتخاباتی در میان مردم حس صمیمت و نوع دوستی را در بین مردم رای دهنده ایجاد می کند.
تبلیغات دهان به دهان زمانی اتفاق می افتد که ما اصول تبلیغاتی را به درستی رعایت کنیم و جمعی از افراد گروه “باتوجه” که در روند انتخابات بسیار فعال هستند بتوانند سایر افراد را ترغیب به رای دهی کنند و روی نظر آن ها تغییر ایجاد کنند.
استفاده به جا و صحیح از ابزار های تبلیغات انتخاباتی اعم از رسانه ای یا غیر رسانه ای بر اثر بخشی تبلیغات رسانه ای تاثیر بسیار مثبتی دارد.
تقسیم بندی رای دهندگان بر اساس پرسونا
رای دهندگان ، در واقع بخشی از افراد جامعه هستندکه به لحاظ قانونی شرایط رای دادن دارند.رای دهندگان را طبق نظر دو دانشمند ” نیمو ” و ” ساندرز ” می توان به چهار گروه ؛ با توجه ، غیر فعال ، بی علاقه و گروه تفننی تقسیم کرد.
گروه با توجه :
گروه با توجه، حدود 20 درصد جامعه رای دهندگان را تشکیل می دهند و از همان ابتدای شروع رقابت های تبلیغاتی در جریان انتخابات قرار می گیرند و نیاز زیادی نیست که مدام اطلاعات به خورد این افراد داد . آن ها با دریافت کمترین اطلاعات خود به دنبال اطلاعات تکمیلی و متقن می روند و عموما هم اطلاعات خود را از طریق رسانه های نوشتاری ؛ مطبوعات و مجلات دریافت می کنند.
گروه غیر فعال :
گروه های غیر فعال انگیزه ای برای پیگری انتخابات از نخستین روزها را ندارند به مرور زمان که قضیه انتخابات برجسته می شود مثل تیتر مطبوعات ، فضاهای مجازی ، اخبار مهم تلوزیونی و در همه رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد این افراد نیز فعال می شوندو مانند گروه اول، خود، اطلاعات مربوط به انتخابات را پیگیری می کنندو عموما نیز اطلاعات خود را از طریق مناظره ها و مستند های تلوزیونی دریافت می کنند.
گروه تفننی :
این گروه بسیار بر اساس احساسات عمل می کنند و چندان تعقل مدار نیستند علاقه ای به شرکت در انتخابات ندارند و خود را ملزم نمی دانند این افراد به راحتی با یک سری شعارهای احساسی و یا ویدئو های تبلیغاتی در شبکه های مجازی تحت تاثیر قرار می گیرند و مستعد رای دادن می شوند آن ها در روندانتخابات به اطلاعات جسته گریخته و سطحی دست می یابند و براساس آن رای می دهند. این افراد نیز اطلاعات خود را از رسانه های دیداری کسب می کنند.
گروه بی علاقه :
این گروه علاقه چندانی به مسائل سیاسی و انتخابات ندارند و تبلیغات کمتر می تواند این گروه را به جریان رای دادن نزدیک و مورد تاثیر قرار دهد این افراد عموما از جایگاه اجتماعی پایینی برخوردار هستند.
5 ترفند بازار یابی و تبلیغات سنتی
علاوه بر پرسونا و ابزار های تبلیغاتی که در بالا ذکر شد استفاده از ترفند های تبلیغاتی که در تلفیق با این دو میزان اثر بخشی تبلیغات انتخاباتی را بیشتر می کند این ترفند ها نسبت به سایر استراتژی های تبلیغاتی ، در تبلیغات سیاسی کارایی بیشتری دارد ؛
استفاده ازتبلیغات مقایسه ای
مقایسه عملکرد یک کاندیدای ریاست جمهوری با دیگری در یک موضوع خاص که نتیجه آن به نفع مقایسه کننده باشد.
استفاده از مچ گیری
عموما افرادی که نامزد کرسی ریاست جمهوری می شوند از رجل سیاسی بوده اند و در کارنامه خود مواردی دارند که می توان از ان ها بر علیه شان در تبلیغات انتخاباتی استفاده نمود.
استفاده از رقابت های پیش انتخاباتی
مناظراتی که در تلوزیون صورت می گیرد جزء رقابت های پیش انتخاباتی به حساب می آید.
استفاده از چهره های مشهور
استفاده از ستاره های سینما و تلوزیون ، بازیکنان محبوب و ورزشکاران و چهره های شناخته شده
تأثیر طبقه ی اجتماعی کاندیداها بر ارزیابی رای دهندگان
افراد در یک جریان انتخاباتی عموما به افردای جایگاه اجتماعی مشابه دارند همزاد پنداری می کنند.
زمانبدی تقدم و تاخر تبلیغات انتخاباتی
تاثیر تبلیغات در آخرین روز های انتخاباتی به مراتب بیشتر از روز های نخست است.
تنوع در استفاده از ابزار های سیاسی
استفاده از همه ابزار های انتخاباتی امکان پوشش دهی همه اقشار رای دهندگان را افزایش می دهد.
از اینکه در این مقاله ” چگونه اثر بخشی تبلیغات انتخاباتی را بیشتر کنیم؟ ” از سری مقالات سایت تبلیغات محیطی ادنل با ما همراه بودید از شما ممنونیم.
آخرین دیدگاهها